Ένα από τα πιο κλασικά στέκια στην καρδιά της πόλης, το «Drupes & Drips», αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του αυθεντικού aperitivo, του καλού καφέ και του κρασιού.

Το «Drupes & Drips» δημιουργήθηκε από τον Αρτέμη Παπαδόπουλο, γιο των ιδιοκτητών του φημισμένου φούρνου «Αρτοποιότης» ακριβώς απέναντι. Η ιδέα ήταν να γεννηθεί ένας χώρος που θα λειτουργούσε ως γέφυρα ανάμεσα στις διαφορετικές στιγμές της ημέρας: να συνδέει τον καφέ με το κρασί, το πρωινό με το βραδινό, και κυρίως, να ενσωματώσει την κουλτούρα του ιταλικού aperitivo στην αθηναϊκή καθημερινότητα.

Αν και ξεκίνησε δειλά, προσφέροντας χυμούς cold press και καφέδες, το «Drupes & Drips» γρήγορα εξελίχθηκε σε μία από τις πιο αγαπημένες σπριτσερίες της πόλης.

Το μυστικό της γεύσης: Λούζα και παρμεζάνα στο ξύλινο ταβλάκι
Η φιλοσοφία του καταστήματος βασίζεται στην ποιότητα και σε ένα εκλεκτικό μείγμα ελληνικών και ιταλικών γεύσεων, με τα αλλαντικά και τα τυριά να κόβονται όλα τη στιγμή της παραγγελίας.

Ανάμεσα στα προϊόντα που ξεχωρίζουν και έχουν γίνει σήμα-κατατεθέν, βρίσκεται η εκλεκτή Λούζα Μυκόνου, η οποία σερβίρεται μαζί με κρητική γραβιέρα και Mυκονιάτικο ξινότυρο, τιμώντας έτσι την Eλληνική γαστρονομία. Από την άλλη πλευρά, οι επιλογές περιλαμβάνουν και γεύσεις από την Ιταλία, όπως παρμεζάνα Reggiano, cotto με τρούφα και καπνιστό brezain. Όλα τα εδέσματα παρουσιάζονται σε μικρές ξύλινες τάβλες, συνοδευόμενα από ψωμί ποτισμένο με λάδι και πασπαλισμένο με αλάτι, δημιουργώντας το ιδανικό συνοδευτικό για ένα απογευματινό σπριτς ή κρασί.

Το «Drupes & Drips» επιβεβαιώνει πως η σύνδεση διαφορετικών γευστικών πολιτισμών, με έμφαση στην ποιότητα, μπορεί να δημιουργήσει ένα διαχρονικό και αγαπημένο στέκι στην καρδιά της πρωτεύουσας.