Η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου συμμετέχει στην 2η Συνάντηση Δικτύου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Η 2η Συνάντηση του Δικτύου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, θα πραγματοποιηθεί από 21 έως 23 Φεβρουαρίου 2025 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων!
Θα είναι ένα τριήμερο γεμάτο παρουσιάσεις από όλη την Ελλάδα, συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας, εργαστήρια και παράλληλες δράσεις, μια ευκαιρία για δικτύωση και ανταλλαγή απόψεων, μια γιορτή στην καρδιά της πόλης.
Στην συνάντηση αυτή συμμετέχει και η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου με τον Δημήτρη Ρουσουνέλο και την Ειρήνη Ζουγανέλη να εμφανίζονται τόσο σε Συζητήσεις Στρογγυλής Τράπεζας αλλά και στα διαλείμματα προσφέροντας Μυκονιάτικες γεύσεις οπως ειδαμε και στο προγραμμα να αναγραφεται μεταξυ αλλων :
Μαγείρισσες από τρία νησιά του Αιγαίου κερνάνε από κοινού λίγη Λέσβο (Μαρία
Καπλανέλλη), λίγη Λήμνο (Νικολέττα Πρέκα), λίγη Μύκονο (Ειρήνη Ζουγανέλη)
Μαζί με την Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου στην συνάντηση θα δούμε και διάφορες άλλες Κυκλαδίτικες δράσεις όπως :
«Ξερολιθιά και εκπαίδευση» στην Τήνο: εξελίξεις, αποτελέσματα, συμπεράσματα.
Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Αμπασάδα»
Δίκτυο Aegean Cuisine: μια πρωτοβουλία για τη διαφύλαξη και ανάδειξη της γαστρονομικής
παράδοσης των Κυκλάδων.
Μαζί με τον Δημήτρη Ρουσουνέλο Γευσιθήρας, Συγγραφέας γαστρονομικών βιβλίων και
αρθρογράφος στο περιοδικό Γαστρονόμος θα είναι είναι οι Μανόλης Παπουτσάκης, Σεφ και Εστιάτορας, η Αντζελίνα Καλογεροπούλου, Δημοσιογράφος γεύσης, food blogger και τάξεις μαγειρικής, η Μαρία Καπλανέλλη, Φορέας Τουρισμού Μολύβου, από το lesvos food festival