Την Πέμπτη η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου την αφιέρωσε στα μανιτάρια και ιδιαίτερα στα προϊόντα μιας μυκονιάτικης επιχείρησης της MMF Μανιτάρια Μυκόνου

Οι chefs-εστιάτορες

Menardos Panayiotis του εστιατορίου M-eating Mykonos Restaurant

-και ο Ntoutsias Vaios του εστιατορίου Kalita Mykonos ήταν για ακόμα μια φορά πρόθυμα κοντά μας, μαγείρεψαν 3+1 πιάτα με αυτά και μοσχοβόλησε η πλατεία της Άνω Μεράς.

Επαγγελματίες και οι δυο που ανεβάζουν το επίπεδο της εστίασης στο νησί, με στοιχεία ελληνικότητας στα πιάτα τους και διαρκές ατομικό ψάξιμο και προτάσεις που συμβάλουν στο πέρασμα της μαγειρικής μας παράδοσης σε έναν ευρύτερο γαστρονομικό χώρο, αυτόν της τουριστικής Μυκόνου του πρώτου τετάρτου του 21ου αιώνα.

Οι συντελεστές της «MMF Μανιτάρια Μυκόνου», τα αδέλφια Γεράσιμος και Αλέξανδρος Βούλγαρης και ο Τάκης Παπαδόπουλος από την πλευρά τους, μας περιέγραψαν την πορεία τους ως εδώ με το φιλόδοξο πρόγραμμα ανάπτυξης της καλλιέργειας μανιταριών και άλλων προϊόντων σε «υποβαθμισμένη» περιοχή του νησιού. Ήδη βγήκαν δυναμικά στην αγορά και με τον ιδιαίτερο τρόπο τους παράγουν προϊόντα που κάνουν ακόμα πιο ελκυστικό το μυκονιάτικο τουριστικό προϊόν.

Ο Παναγιώτης Μενάρδος επιμελήθηκε έναν ζωμό μανιταριών που χρησιμοποιήθηκε στα επόμενα πιάτα που μαγείρεψαν, όπως:

-μια μανέστρα με μανιτάρια νοστιμότατη, με την τεχνική του «ριζότο» (του ιδίου)

-ένα λιμπιστικό φρικασέ με χόρτα μυρωδικά και μανιτάρια (του Βάιου Ντούτσια)

Ο Βάιος άλλωστε είχε ήδη ανοίξει την όρεξή μας με

-ένα εκπληκτικό σάντουϊτς με παναρισμένο πλευρώτους.

Οι παραγωγοί των μανιταριών πρόσφεραν έναν πλούτο από τοπικά παραγόμενα μανιτάρια πλευρώτους και σιτάκι, όλα νωπά και αποξηραμένα, που διατίθενται και στην τοπική Αγορά.

Ήταν μια ακόμα ιδιαίτερη εκδήλωση της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου που αφορά στην ανάδειξη της τοπικής παραγωγής και στην πλούσια παγκόσμια γαστρονομική παράδοση.

Η συλλογική δράση της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου συνεχίζεται με το 4ήμερο -δωρεάν- «σεμινάριο πλεξίματος τυροβολιών με βούρλα».

Μαζί μας Πέμπτη 27.03 με Κυριακή 30.03.25 ένας ωραίος Κυκλαδίτης, ο αρχιμάστορας Βαγγέλης Μενδρινός από την Αμοργό.

Φωτογραφίες & βίντεο από το προσωπικό προφίλ του Δημήτρη Ρουσουνέλου