Δημήτρης Ρουσουνέλος : Ο Γαστρονόμος σήμερα είναι όλος γραμμένος στο απάγγειο μιας λαβωμένης ξερολιθιάς.
Με μια όμορφη ανάρτηση του στα Social Media ο Δημήτρης Ρουσουνέλος αναφέρεται στον Γαστρονόμο που κυκλοφόρησε την Κυριακή στην Καθημερνή
Ο Γαστρονόμος σήμερα είναι όλος γραμμένος στο απάγγειο μιας λαβωμένης ξερολιθιάς, τα κείμενα είναι κουκκισμένα θρύμπη, ρίγανη, θυμάρι και κρυστάλλους άτριφτο αλάτι γουρνικό.
Στο βάθος ακούγονται βελάσματα κατσικιών, θροΐσματα από ξερονόμια, σφυρίγματα καλαμιώνα, παφλασμοί κυμάτων, μηχανές τρεχαντηριών, κούντουλων και περαμάτων που πλέχουν, αντένες μύλων που τρίζουν στον αδυσώπητο βοριά κι ένας ερωτικός στεναγμός κάπου σε μια θαλασσινή σπηλιά, εκεί …εδώ που ακόμα μαγειρεύονται αλήθειες κι εκεί …εδώ που ακούγονται ήδη τα σήμαντρα να αναγγέλλουν πως:
Πάρτε μαζί σας τη θέληση, την έρευνα, την καταγραφή και τη γνώση.
Αύριο οι Κυκλάδες θα είναι η καρδιά της γαστρονομικής μας ταυτότητας, η ψυχή της ελληνικότητας που αχνίζει στην κατσαρόλα, το τηγάνι, τον (ξυλό)φούρνό μας.